Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Matavenero (o τελευταίος παράδεισος)












Ίσως είναι ένα από τα τελευταία δείγματα κοινοβιακής συνύπαρξης, βρίσκεται στην βορειοδυτική Ισπανία στην περιοχή Leon στα
ερείπια ενός εγκαταλελειμμένου χωριού εδώ και τριάντα χρόνια, όπου οι πρώτοι άποικοι έσπειραν τους σπόρους ενός ονείρου περιφρονώντας τις δυτικοτρόπες αξίες και υιοθετώντας την φιλοσοφία της απλότητας και της εναρμόνισης με το φυσικό περιβάλλον.
Σήμερα το Metavenero αριθμεί εβδομήντα κατοίκους, από τους οποίους οι μισοί είναι παιδιά που γεννηθήκαν στον οικισμό (λογικό είναι). Ο τρόπος διαβίωσης τους προέρχεται από την ενασχόληση τους με την γη διατηρώντας παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας καθώς δεν υπάρχουν υποβοηθητικά μηχανήματα.Κυρίαρχο ρόλο εδώ παίζει η ανταποδοτική εργασία όσο για την ιατρική περίθαλψη ,εκπαίδευση, ψυχαγωγία, βρίσκονται εδώ για να υπηρετούν κι όχι να υπηρετούνται.
Τώρα αν με ρωτήσετε αν πίνουν διάφορα, υποθέτω,κάτι το φεγγαράκι, κάτι η φύση, κάτι τα χίπικα τους ένστικτα όλο και κάτι θα τους βρίσκεται....Αν τώρα πάλι έχετε πάρει ισχυρές δόσεις εταιρικών διεγερτικών, όπως ακριβά αυτοκίνητα, μπλοκ επιταγών με συνεδριακές πτήσεις προς κάθε κατεύθυνση,δέσμιοι των μεγαλουπόλεων και εμποτισμένοι με άπυρο καυσαέριο σας έχω την λύση, ένα χρόνο δοκιμαστικά φιλοξενούμενος στο Matavento και μετά έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε μόνιμο κατάλυμα.....σκεφτείτε το γιατί οι εποχές είναι δύσκολες..... 

                         


3 σχόλια:

  1. Έκανα μια βόλτα στο μπλογκ σου και το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον!!! απο τις φωτογραφίες, τα κείμενα, τις μουσικές επιλογές, βλέπω έχουμε πάρα πολλά κοινά. Χάρηκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι για τα πολλά κοινά που έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί θα ήθελα να πάω.... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...