Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Gare du Nord

Paris NordGare du Nord, "North Station") είναι ένας  από τους έξι μεγαλύτερους σταθμούς της κυρίας γραμμής δικτύου Παρίσι - Γαλλίας. Προσφέρει διασυνδέσεις με διάφορες αστικές γραμμές μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων του μετρό του Παρισιού. Με τον αριθμό των ταξιδιωτών, να φτάνει στα 180 εκατ. περίπου ετησίως είναι ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός στην Ευρώπη. Ο Gare du Nord εξυπηρετεί την βόρεια Γαλλία, καθώς και διάφορους διεθνείς προορισμούς, όπως το Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το συγκρότημα σταθμός σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jacquew Hittorff και χτίστηκε (αρχική μορφή ) μεταξύ 1861 και 1864.( Wikipedia ).Ξεκινώντας λοιπόν απ'αυτόν τον υπέροχο σταθμό και διασχίζοντας βουνά, κάμπους, και πεδιάδες, φτάνουμε κάποια στιγμή στην πανέμορφη Ολλανδία για να συναντήσουμε ένα μουσικό σχήμα με το όνομα Gare du Nord  Τους ανακάλυψα τελευταία και πιστεύω ότι είναι πολύ καλοί.  
Η Μουσική τους λίγο ακαθόριστη κάτι μεταξύ Jazz και funk. Έχουν κυκλοφορήσει επτά άλμπουμ.Η πρώτη δισκογραφική τους δουλεία γίνεται το 2002 με τίτλο Kind of Cool  ακολουθούν άλλοι έξι δίσκοι με καλύτερο ίσως το Jazz  N Sex το 2007. Αυτή την στιγμή ετοιμάζουν το Greatest Hits που θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι. Ακούστε τους...        

                  

1 σχόλιο:

  1. Kαλό και το συγκροτηματάκι, καλό και το post.
    Μπράβο, για πρωτάρης τα πας μια χαρά!
    Αλλά, έτσι όπως το θέτεις το πράγμα είναι σαν να λες πως για φτάσει κανείς στην Ολλανδία πρέπει και καλά και ντε να πάει πρώτα Παρίσι να πάρει το τραίνο! Ελλάδα μένουμε, κούκο, όχι Γαλλία. Όποιος από 'μας θέλει να δει την Ολλανδία παίρνει το αεροπλάνο και πάει απ' ευθείας. Εκτός κι αν έχει περίσσευμα χρήματος και χρόνου και σουλατσάρει στην Ευρώπη.
    Ντάξει, τότε αλλάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...