Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Dead Can Dance- Into The Labyrinth (1993)


1. Yulunga (Spirit Dance)
2. The Ubiquitous Mr Lovegrove
3. The Wind That Shakes The Barley
4. Τhe Carnival Is Over
5. Ariadne
6. Saldek
7. Towards The Within
8. Tell Me About The Forest 
9. The Spider’s Stratagem
10. Emmeleia
11. How Fortunate The Man With None      


Αν προσπαθήσεις μουσικά να τούς ταξινομήσεις, το πιθανότερο είναι να χαθείς σε κάτι που δεν περιγράφεται με ακρίβεια, καθώς ο ήχος τούς είναι ένα κράμα μουσικών επιρροών, που άλλοτε σου δημιουργεί την αίσθηση του απόκοσμου και άλλοτε πάλι σε ταξιδεύει στον κόσμο των αισθήσεων διατηρώντας πάντα μια κοινή αναφορά στην συνθετική τους αντίληψη που ενώ διαφοροποιείται με τα χρόνια δεν μεταλλάσσεται.  Το λέω αυτό καθώς είχα την τύχη να τούς απολαύσω προ μηνών στο Θέατρο Γης σε μια καταπληκτική "μυστηριακή" συναυλία διαπιστώνοντας ότι παρά την δεκατετράχρονη απουσία τούς διατηρούν μουσικά το συστατικό του αναλλοίωτου ταξιδιάρικου μαγικού ύφους. Η χαρακτηριστική φωνή του Brendan Perry, όσο και η καθηλωτικά απόκοσμη φωνή τής Lisa Gerrard να κάνει ανυπέρβλητα περάσματα σε ελάσσονες κλίμακες, με μια ισορροπία φωνής και οργάνων, σε μια απόλυτη αρμονία με τον φυσικό χώρο (βράδυ, Νταμάρι Τριανδρίας,αεράκι με φόντο τον φωτισμένο βράχο) σου δημιουργούσε την αίσθηση του " φεύγα ".
Το νέο τους άλμπουμ που σηματοδοτεί προφανώς και την επανασύνδεση τους, έχει τον τίτλο  Αnastasis  και μπορείτε να τον ακούσετε εδώ αποφεύγοντας τα βιαστικά συμπεράσματα..... όσο για το " Into The Labyrinth " είναι ίσως το ποιο μεστό χαρακτηριστικό τούς άλμπουμ.                              
                                                        
   


2 σχόλια:

  1. Κρύο σκοτεινό μεσημέρι Σαββάτου, το έχω βάλει στο τέρμα και απολαμβάνω αυτή την αίσθηση του φεύγα που λες. Ευχαριστώ, δεν ήξερα πως έβγαλαν νέο άλμπουμ.
    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Lyriel χαίρομαι που σου άρεσε, όσο για το "Wood you like to know" πολύ καλό !!!!!Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα !

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...