Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Viktor Koen (ενας Θεσσαλονικιός που διαπρέπει)


Ένας διαφορετικός εικαστικός καλλιτέχνης που καταφέρνει να αποδώσει με απόλυτη ακρίβεια αναμιγνύοντας φωτογραφία, ψηφιακή επεξεργασία και σύνθεση στον υπολογιστή, (Photoshop)  τις φαντασιώσεις, τις εμμονές του νου και της μνήμης, σε ένα πλαίσιο υπερσύγχρονης πραγματικότητας. Η πολυσυλλεκτικότητα των εικόνων του συμβολίζουν με έναν καθαρά ανορθόδοξο παιδικό τρόπο την ανθρώπινη μετάλλαξη σε ένα πιθανόν απροσδόκητο μέλλον. Με επιφύλαξη θα τολμούσα να πω ότι είναι επηρεασμένος από το κίνημα steampunk (μπορείτε να το διαπιστώσετε στην ακόλουθη διεύθυνση Steampunk in Oxford ) σε μια διαφορετική προσέγγιση και νοοτροπία.
Ο εικονοποιός, εικονογράφος  Viktor Koen γεννήθηκε (1967) στην Θεσσαλονίκη όπου και πέρασε τα πρώτα μαθητικά του χρόνια με μια έκδηλη έφεση στα εικαστικά που θα τον οδηγούσε λίγο αργότερα στο να σπουδάζει στη  Bezalel Academy Arts and Design στην Ιερουσαλήμ για να συνεχίσει το μεταπτυχιακό του στο School of Visual Arts στην Νέα Υόρκη. Τελειώνοντας τις σπουδές του το 1992 και παρασυρόμενος από το σουρεαλιστικό ρυθμό της Νέας Υόρκης αποφασίζει να ζήσει και να εργαστεί στην μητρόπολη των ξέφρενων αντιθέσεων και των απόλυτων προοδευτικών τάσεων.
Σήμερα διδάσκει στη σχολή Parsons School of Design και είναι καθηγητής στο μεταπτυχιακό τμήμα του School of Visual Arts στην Νέα Υόρκη, δημιουργεί εξώφυλλα και εικόνες για μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες, όπως Newsweek, NYTimes, Esquire , Random House κ.ά. Η δουλειά του έχει διακριθεί επανειλημμένα και εκτίθεται διεθνώς σε μουσεία και αίθουσες τέχνης. Αξίζει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.viktorkoen.com
Έργα του φιλοξενούνται στο "Kalos&Klio Showroom" Τσιμισκή 96, από τις 10/5 ώς τις 8/6         

                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...