Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

CASABLANCA

Ένα από τα 184 μικρά και ουχί σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχεις κάνει στην ζωή σου, για να μπορείς να αναφωνήσεις κάποια στιγμή "ρε αδερφέ άξιζε τον κόπο αυτή η διαδρομή" είναι να έχεις δει εκτός των άλλων την καταπληκτική ταινία του Michael Curtiz "Casablanca".
Γυρισμένη το 1942 μας μεταφέρει στην ομώνυμη Γερμανοκατεχόμενη Γαλλική αποικία που συναθροίζεται από κάθε είδους επίδοξων επαναστατών, απατεωνίσκων, φυγάδων και συγχρόνως να αποτελεί το τελευταίο σύνορο για όσους επιθυμούν να απαλλαγούν από την ναζιστική επιβολή και να πετάξουν προς την ελευθερία την απόλυτα ταυτισμένη με την λέξη America.
Οι καταπληκτικές ερμηνείες τόσο του Humphrey Bogard όσο και της Ingrid Bergman αποτελούν το δυνατό χαρτί της, που δικαίως την καθιστούν μια από τις αξιολογότερες ταινίες όλων των εποχών.       
Σαφώς ο βασικός κορμός της βασίζεται σε μια πικρή ερωτική ιστορία που σε ταξιδεύει σε εκείνα τα απόλυτα πάθη, τα τόσο ξεχασμένα για την εποχή μας....    

3 σχόλια:

  1. Πραγματικά ταινιάρα με απίστευτα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Την είδα πρόπερσι όταν την ξαναέπαιζαν κάποιοι κινηματογράφοι, στο Ζέα στον Πειραιά. Μαγεύτηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ένας ακόμα από τους 180τόσους λόγους που πρέπει να δεις την Casablanca είναι πως ακόμα κυκλοφορούν ως δημοσιογραφικές εξυπνάδες οι διάλογοι: 'Οι συνήθεις ύποτοι' είναι μια από αυτές― τις άλλες βρείτε τις, αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...