Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Mike Oldfield: Tubular Bells

Αναμφισβήτητα τα πρώτα δειλά βήματα σε αυτό που θα ονομάζαμε space rock οφείλονται στους Pink Floyd καθώς η περίοδος στα τέλη της δεκαετία του 1960 ήταν φορτισμένη με νέες διευρυμένες αντιλήψεις περί ελευθερίας σε συνδυασμό πάντοτε με την επερχόμενη έξαρση των ναρκωτικών.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα συγκροτήματα όπως οι Tangerine Dream (έχω αναφερθεί σε παλιότερο post) να φλερτάρουν δειλά-δειλά με τους πρώτους ηλεκτρονικούς ήχους της rock μουσικής, σηματοδοτώντας την αρχή μιας αυξανόμενης επιρροής που θα ασκούσε ο ήχος του συνθεσάιζερ πάνω στην μουσική.

  Από τους πρώτους δημιουργούς των νέων τάσεων ο Mike Oldfield το1973 με το άλμπουμ "Tubular Bells" κατάφερε να κάνει την χρήση της τεχνολογίας στην μουσική ευρέως αποδεχτή ακολουθώντας νέους δρόμους έκφρασης, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια των τρίλεπτων τραγουδιών με την συγκεκριμένη δομή και το δυνατό ρεφρέν, οριοθετώντας μια νέα περίοδο προοδευτικής και έντεχνης rock μουσικής. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει πουλήσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.                                                

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...