Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η συνυπευθυνότητα μας στο ανάλγητο κράτος που φτιάξαμε.....

Υπάρχουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας μια σειρά θεμάτων που περιβάλλονται από μια ακαθόριστη, γκρίζα συνωμοτικότητα που κανείς δεν τόλμα να διαταράξει φοβούμενος ενδεχομένως είτε τις συνέπειες, είτε την διαστρέβλωση του διαχειριζόμενου θέματος, από μια καθεστηκυία τάξη που έχει την απίθανη ικανότητα να παραποιεί, να ευτελίζει και ουσιαστικά να αδρανοποιεί τα πάντα. Έτσι παραμένουμε μια χώρα με ασταθή δικαιοσύνη, με χειραγωγούμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με παρωχημένο σύστημα παιδείας (δείτε Νορβηγικό μοντέλο) με ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική, με ένα άθλιο σύστημα υγείας και γενικότερα ένα κρατικό μηχανισμό διάτρητο και δέσμιο της διαπλοκής.

Τα πολιτικά κόμματα παύει να τα διακρίνει η πολιτική ιδεολογία και μέσα από συμμαχίες και συγκυβερνήσεις νέμονται την ανυπαρξία τους στην βιτρίνα ενός συστήματος που παράγει τόσα ώστε οριακά να επιβιώνει.
Η παρωχημένη κομουνιστική ιδεολογία εκφέρεται στα κανάλια ως προοδευτικός λόγος και η εκκλησία αποκτά δύναμη και πολιτική άποψη με τον καθοδηγούμενο μεταφυσικό της λόγο. Οι περίφημοι γόνοι της "ανικανότητας" ως θετοί υιοί της δημοκρατίας ο ένας παίζει "νιτέντο" στην Ραφήνα και ο άλλος οσονούπω θα διδάσκει σε κάποιο πανεπιστήμιο στο Αρκάνσας, όσο εμείς θα περιμένουμε τον επόμενο Μεσσία να μας....

Μήπως τελικά η μεταρρύθμιση του κράτους ξεκινάει από τον πολίτη και όχι από τους παραμυθοδιαφωτιστές της πολιτικής? Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε τα πολιτικά μας κριτήρια και να πάψουμε να ψηφίζουμε με γνώμονα αν ο Καντερές λέει καλά τον καιρό ή ο Ανατολάκης βάζει ωραία γκολ? Μήπως πρέπει να αφήσουμε την έπαρση του ηγήτορα, γεννήτορα του παγκόσμιου πολιτισμού και να τρέξουμε να προλάβουμε το τρένο που χάνουμε? Μήπως πρέπει επιτέλους να τους τιμωρήσουμε.......       

2 σχόλια:

  1. Πολλά πρέπει να αναθεωρήσουμε..., το "ποιός ξεβολεύεται τώρα μωρέ" πάει πέθανε, τη βολή μας τη χάσαμε πια έστω κι απο οικονομικούς παράγοντες. Τουλάχιστον έτσι θέλω να ελπίζω, οτι τη χάσαμε, μπας και αποφασίσουμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό επιτέλους.
    φιλιά μου **

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο εύκολα και άπλα φαίνονται μερικά πράγματα όταν τα λέμε και πόσο δύσκολα μπορούμε να τα κάνουμε πράξη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...